top of page

İlk adımlar ve Makosenlerimiz

Doktorumuzun tavsiyesi ve benim okumalarım sonucu Minnoş'un ilk adımlarında evde gezebildiği kadar çıplak ayakla gezmesini sağladık, dışarıda da yumuşak ilk adım ayakkabılarını tercih ettik. Çünkü uzmanlar der ki; çok sert ve ayak gelişimine zararı olan ayakkabılar; çocuğun ayak tabanındaki kavisin, yani çukurun düzgün oluşmasını, ayak adalelerinin sağlıklı gelişmesini ve yürüme denge refleksinin doğal gelişimini engeller ve bir çocuk ayakkabıyla ne kadar geç tanışırsa ayak gelişimi de o kadar sağlıklı olur..

Minnoş ilk adımlarını bir yaşında Mayıs aylarında attığı için havalar soğuyana kadar ayakkabıya çok ihtiyaç hissetmedik, frenli çoraplar kullandık onlar da kayıp düşmesini engelledi ama havalar soğumaya başlayınca evde ne giyecek bu çocuk araştırmalarına başlamalıydım. Birkaç tane ev ayakkabısı vardı zaman zaman kullandığımız, ama içime sinmiyordu. Öyle bir ayakkabı bulmalıydım ki hem çıplak ayak gibi, hem de üşütmeyecek, tüm gün ayağında olduğundan hem koku yapmayacak, hem sağlıklı maddeden üretilmiş, hem kaymayacak...

Sonunda Moots makosenlere rastladım. Amerika Birleşik Devletlerinde bu sorunlarla karşılaşan girişimci bir anne Kızılderililerin yüzyıllardır kullanmış olduğu bir tekniği günümüz modasıyla harmanlayarak bu muhteşem ürünü ortaya çıkarmış. Eski adıyla Kızılderili çarığı yeni adıyla Bebek makosenleri. Bu ürünün özelliği tamamen elde yapılarak %100 doğal bir malzeme olan deriden yapılması. Böylece hem yazın hem kışın bütün kapalı mekanlar da çocukların adeta ayaklarında hiç bir şey yokmuş gibi hissettikleri ve kolayca kullanabilecekleri birbirinden renkli yüzlerce modeli olan bir marka ortaya çıkmış. Daha önce ithal edilen bu ürünler artık Türkiye'de de üretiliyormuş. Biz sinderalla tarzı gold renk aldık. Her gören hayran kalıyor. Dışarıda da giyilebiliyormuş, belki yaz için düşünebilirim. Daha önce bir gönderimde Slipstop deniz patiğinden çok memnun kaldığımı yazmıştım onunla da kaymadan, düşmeden, üşümeden, içeride, dışarıda, tüm tatilini geçirmişti.

Recent Posts
Search By Tags
bottom of page